In je Brand Portal leg je uit hoe jouw team je visuele identiteit moet communiceren op alle kanalen. In een Brand Portal komen alle actuele huisstijl- en merkrichtlijnen, bronbestanden, merkbouwstenen en ontwerpen van merkdragers samen. Daarnaast probeer je iets uit te leggen over de geschiedenis en je visie. Een Brand Portal is een geweldige inspiratie bron voor al je collega's om je brand assets op een nuttige manier in te zetten. Wanneer je een Brand Portal hebt aangemaakt zien alle gebruikers die terug in het hoofdmenu.

Hoe maak ik een Brand Portal aan?

Alleen admins kunnen de Brand Portal aanmaken en wijzigen. Om de rol van een gebruiker te wijzigen ga je naar de instellingen van je Workspace.
Om je Brand Portal te wijzigen ga je naar de instellingen van je Workspace. In het linkermenu vind je de Brand Portal. De Brand Portal bestaat uit 3 waarden: titel, status en content. De titel is de titel van de pagina. Deze titel zien alle gebruikers straks tevens in het hoofdmenu. De status kan gewijzigd worden van Concept naar Gepubliceerd. Enkel wanneer de status Gepubliceerd is zal deze getoond worden aan alle gebruikers. Alles wat je bij content toevoegd zal de gebruiker straks zien als pagina.

Hoe voeg ik een Inhoudsopgave toe?

Die maken wij automatisch voor je aan wanneer je kopjes (headings) toevoegd op de pagina! Vink de optie Inhoudsopgave genereren aan, en we maken er automatisch een voor je.

Waar bestaat een goede Brand Portal uit?

Zoals we eerder noemde zitten alle actuele huisstijl- en merkrichtlijnen, bronbestanden en bouwstenen in een Brand Portal. We raden je aan om als basis altijd de volgende indeling te gebruiken:

Het verhaal van jouw merk
Brand statement (jouw merk in 10, 50 en 150 woorden)
Brand values
Logo & Beeldmerk
Kleurgebruik
Typografie

Uiteraard pas je jouw Brand Portal aan naar jouw merk. Dus voeg toe en haal weg naar verlangen!

Templates

Omdat elk merk zijn Brand Portal op zijn of haar wijze inricht, hebben we dit zo aanpasbaar mogelijk gemaakt. Echter helpen we je graag op weg met twee templates voor kleurgebruik en typografie. Wijzig dit zelf naar de kleuren en lettertypen van jouw merk en upload ze direct in de pagina!

Download "Gaia - Template Brand Typography (PSD)"
Download "Gaia - Template Brand Colors (PSD)"

Voorbeelden

Voorbeeld - Template Brand Typography
Voorbeeld - Template Brand Colors